Sinulla on oikeus

...saada hoitotarvikkeet maksutta

(joko noutaen tai kotiin toimitettuna)

 

Sairauden hoitoon kuuluvat tarvikkeet ovat käyttäjälle maksuttomia. Kunta ei voi rajata sairauden hoitoon kuuluvia tarvikkeita maksullisiin ja maksuttomiin.

 

Useimmissa kunnissa hoitotarvikkeille on laadittu ohjeelliset jakelumäärät, jotka perustuvat esimerkiksi valtakunnallisiin Käypä hoito -suosituksiin ja keskimääräiseen käyttötarpeeseen. Ohjeelliset jakelumäärät eivät ole sitovia, vaan tuotetta tulee saada yksilöllisen käyttötarpeen mukaisesti.

 

Jos sinulle ei ole tarjottu hoitotarvikkeiden kotiinkuljetusta, niin kysy kuljetuksesta hoitotarvikejakelustasi. Jos et saa hoitotarvikejakelusta apua, niin ole yhteydessä hoitotarvikkeidesi valmistajaan ja pyydä heiltä apua kotijakelun järjestämisessä.

 

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain 5 § 1 momentin mukaan pitkäaikaisen sairauden hoitoon tarkoitetut hoitotarvikkeet ovat maksuttomia. Jakelu aloitetaan, mikäli hoitotarvikkeiden tarpeen arvioidaan olevan pitkäaikainen, yleensä kolme kuukautta.

 

 

“Hoitotarvikkeiden saatavuus kotiinkuljetuksena helpottaa liikuntarajoitteisen elämää. Saan

hoitotarvikkeet kolmen kuukauden välein kotiin, eikä minun enää tarvitse selviytyä yksin isojen pakettien kanssa tarvikejakelusta kotiin.”

 

Jukka,

selkäydinvammautunut

 

Lue lisää tai tilaa näyte

Jukan käyttämistä katetreista >

 

Sinulla on oikeus saada hoitotarvikkeet maksutta (joko noutaen tai kotiin toimitettuna)